Historie

Historisches Foto einer beweglichen Seebrücke von F+Z Hamburg
Seebrücke Göhren auf Rügen - 1909 - historisches Foto von F+Z Hamburg
Historisches Foto mit Bündeldalben aus Otterndorf von 1912 - F+Z Hamburg

Som en af de vigtigste industrikoncerner i regionen kan Depenbrock Group se tilbage på over 90 års virksomhedshistorie. Byggefirmaet Depenbrock Bau har sin oprindelse i Tyskland, Ostwestfalen-Lippe.

Det var her, Karl Depenbrock i 1928 grundlagde sin vognmandsvirksomhed med hest og vogn. Virksomheden er fortsat familiedrevet, i dag af tredje og fjerde generation, og i løbet af årene er transportvirksomheden vokset til en entreprenørvirksomhed, som opererer i hele Europa, med ca. 1.300 medarbejdere og en omsætning på ca. 600 millioner euro. Depenbrock Group tilbyder alle ydelser inden for byggeri og er repræsenteret 15 steder i Tyskland, Polen og Danmark.

Koncernens succes udspringer af modet til forandring og vilje til at ekspandere til nye regioner og forretningsområder. I første omgang blev transportvirksomheden udvidet med aktiviteter inden for byggematerialer og handel med kul, indtil entreprenørfirmaet Karl Depenbrock & Sohn blev grundlagt i 1961. Den fremtidsorienterede virksomhed udvidede i 1980´erne forretningsaktiviteterne til ingeniørarbejde, industrielt byggeri og nøglefærdigt byggeri.

I 90'erne blev forretningsområderne for bygningskonstruktion og nøglefærdigt byggeri styrket med oprettelsen af flere virksomheder. I 2005 etablerede Depenbrock sig for første gang uden for landets grænser og grundlagde et datterselskab i Polen. Depenbrock ekspanderede til nye forretningsområder i 2012 og 2017 med overtagelsen af to traditionsrige virksomheder fra anlægs- og vandbygningssektoren: Hecker Bau i Hatten og F + Z Baugesellschaft i Hamburg, som har været aktive på markedet i mere end 150 år.

De to selskaber er per januar 2021 forenet under Depenbrock-koncernen og udgør i dag Depenbrock Ingenieurwasserbau GmbH & Co. KG. Med disse nye kompetencer tager Depenbrock endnu et skridt mod vækst og etablerer per marts 2021 Depenbrock Scandinavia med base i Aarhus i Danmark. Fra Skandinavien håndterer vi projekter inden for anlægsarbejde, havnebyggeri og vandbyggeri i hele Østersøområdet i samarbejde med Depenbrock Ingenieurwasserbau.